
Gotowanie dań znanych z dzieciństwa nie musi być nudnym i wiernym odzwierciedleniem każdego przepisu. Warto nieco poeksperymentować w kuchni, by nadać potrawom nowego, ciekawego smaku.
Jednym z dań, które łatwo poddają się różnym modyfikacjom, są łazanki. Ich sposób przygotowania jest naprawdę przeróżny. Serwowane z kapustą świeżą, kiszoną, kiełkasą lub innym rodzajem mięsiwa, jak choćby boczek lub kawałki pieczeni, doprawione według indywidualnego gustu i upodobań kminkiem czy też majerankiem lub ostrą papryką, są sycącą alternatywą tradycyjnego schabowego z kapustą.
Przepis, który gości często na stole rodzinnym autorki wpisu, można znaleźć na blogu posmakuj-to.blogspot.com. Podana propozycja to łazanki w wersji z kapustą kiszoną, pieczarkami, kiełbasą śląską, doprawione zielem angielskim, liściem laurowym oraz kminkiem. Przepis stanowi pewną wariację smakową, jednocześnie można go łatwo zmodyfikować, dodając lub zmieniając odpowiednio skomponowane składniki.
Popularność łazanek nie znika, pomimo wymiany pokoleniowej. Nadal są smacznym, szybkim i sycącym daniem, które smakuje każdemu.
Firmy według kategorii
Transport dla Ciebie i firmy
Rejestr usług dla zdrowia i urody
Usługi remontowo-budowlane
Rejestr usług i urządzeń elektronicznych i AGD
Obrót i zarządzanie nieruchomościami - katalog usług
Baza kursów i szkoleń
Katalog produktów i usług dla każdego
Finanse i ubezpieczenia - wykaz
Rejestr sklepów z odzieżą i obuwiem
Usługi z zakresu mediów i badania rynku
Baza organizacji i stowarzyszeń
Baza gastronomii i produktów spożywczych
Imprezy, śluby, okazje - baza produktów i usług
Zakupy, kultura i rozrywka - baza punktów
Meble i ozdoby do Twojego wnętrza
Atrakcje turystyczne i noclegi
Opieka i zabawa - wykaz produktów dla dzieci